Чи треба промивати двигун?

Опубликовал 16 Июль, 2024 в Новости

Інфoрмaція рoзміщeнa нa прaвax рeклaми aбo нaдaнa пaртнeрaми:

Oднa з нaйдискусійнішиx тeм, чи пoтрібнo прoмивaти двигун близ зaміні oливи. Спрoбуємo рoзібрaтися із цим питaнням у цій стaтті. Бaгaтo xтo ввaжaє, що около своєчасній заміні оливи у промивці немає необхідності. Тим більше ради звичайної міської експлуатації автомобіля. В перший погляд, використання автомобіля в місті здається цілком звичайним та нешкідливим с целью двигуна та моторної оливи. Поїздки сверху роботу, до школи чи магазину. Багато хто вважає, що робота двигуна в таких умовах маловыгодный становить великого навантаження. Однак часті короткі поїздки можуть призвести по накопичення масляних відкладень, шламів і нагарів у двигуні, оскільки моторна оливка не встигає досягати оптимальних робочих температур. Давайте розберемося, як ці відкладення утворюються і як їх без (труда та швидко видалити.

Ласково і кисень сприяють окисленню оливи, що призводить раньше утворення кислот і нерозчинних компонентів. Це тысячекратно викликає появу смолоподібних чи лакоподібних відкладень. Оксиди сірки, що утворюються близ спалюванні сірковмісного палива, викидаються выше вихлопну систему. Але невелика частина оксидів сірки, як і сполуки азоту, потрапляють у кожух та забруднюють моторну оливу.

Коль поршневі кільця перестають працювати належним чином, це викликає таково зване «брудне згоряння», що призводить после збільшення відкладень. Проблема погіршується як снігова куля: чим гірше кільця утримують оливу, тим більше її згоряє в камері згоряння і тим більше відкладень утворюється возьми кільцях. У таких випадках ретельне очищення двигуна може знизити витрати оливи і запобігти дорогому ремонту.

Сучасні моторні оливи мають обмежений сведения міцності та збалансовані пакети присадок зі зниженою зольністю та низьким лужним ровно по. Це робить їх ефективними, але й чутливими раньше забруднень, які неминучі поверх якість палива, стилю водіння, якість оливи та особливості двигуна. Здавалося б, поміняв оливу і полно, але є нюанс. При заміні оливи, одн з нею з картера зливаються і частинки бруду, які оливка утримувала у зваженому стані, запобігаючи їх осіданню получи и распишись поверхнях двигуна. Однак, кількість дисперсійних присадок обмежена і вконец бруд утримувати у зваженому стані вони общедоступно не можуть. Саме тому в двигуні неминуче утворюються відкладення та нагари, які залишаються получай місці і не вимиваються симультанно із відпрацьованою оливою. Тому фахівці веку) зрозуміли, що однієї лише заміни оливи недостатньо — потрібно додаткова промивка двигуна спеціальними засобами.

Почалися експерименти, в результаті яких популярними засобами в целях промивання масляної системи в народі стали спеціальні оливи во (избежание промивання. Але це невыгодный просто не найкращий варіант, а швидше навіть найгірший. Где-то як при зливі оливи в целях промивання її частина залишається в системі, а ця оливковое дерево зовсім не відповідає вимогам автовиробника во (избежание вашого мотора. Ця маслина не містить потрібних присадок і її ефективність викликає сумніви та залишає бажати кращого.

Угоду кому) вирішення цієї проблеми існують спеціальні присадки, які додаються перед старої оливи перед її заміною. Давайте спробуємо розібрати начало їхньої роботи на прикладі найвідомішої п\’ятихвилинної промивки масляної системи від відомого всім німецького бренду LIQUI MOLY — Engine Flush. После 10 хвилин роботи двигуна сверху холостих обертах, безпосередньо передо зливом старої оливи, вона розчиняє баткак і відкладення, які потім видаляються вдруг з відпрацьованою оливою. Тобто объединение суті Engine Flush тимчасово посилює миючі властивості вашої ж старої оливи і завдяки свіжій порції дисперсантів, дозволяє видалити всё (до последней копейки бруд з масляної системи одн зі старою оливою. Після цього звільнений від відкладень та забруднень двигун і свіжа оливковое дерево можуть розвинути свою повну потужність. Важливо також, що Engine Flush (коренным нейтральна до поширених матеріалів еластомерів. Тобто ви можете отнюдь не турбуватися про сальники.

Та й коштує Engine Flush маловыгодный дорожче оливи для промивки і навіть менше ніж літр гарної звичайної моторної оливи. Це інформація про тих, хто вважає, що краще промивати двигун моторною оливою. А одним пыхом, ціна на Engine Flush ще держи 15% нижча, тому що у LIQUI MOLY переставать акція на цю присадку. З 24.06 сообразно 28.07.2024 у всіх офіційних точках продажу LIQUI MOLY в Україні ви можете знайти п\’ятихвилинну промивку двигуна Engine Flush від LIQUI MOLY зі знижкою 15%. Ведомость офіційних точок можна знайти вслед цим посиланням.

Плюс Engine Flush також у тому, що крім ефективності вона проста у використанні. Одного флакона достатньо в (видах середньостатистичного легкового автомобіля з масляною системою об\’ємом предварительно 6 літрів. Присадку просто потрібно залити в стару оливу, прогріту накануне робочої температури, перед її заміною. Після цього панихида дати двигуну попрацювати близько 10 хвилин получай холостому ходу, а потім замінити оливу та фільтр. Engine Flush сумісна з адью-якими моторними оливами, доступними нате ринку.